نگهداری ظروف چوبی

 

چگونه طول عمر ظروف چوبی خود را افزایش دهیم ؟

  1. بهتر است ظروف چوبی را درونماشین ظرف شویی ، مایکروفر قرار ندهید.
  2. پیشنهاد می شود تا هر بار بعد از استفاده ظروف چوبی خود راسریع بشویید.
  3. در هنگام شست و شوی این گونه ظروف ازسیم ظرف شویی و پارچه های زبر و زمخت استفاده نکنید و از ابر یا اسفنج نرم استفاده کنید.
  4. از مواد شوینده مناسب استفاده کنید و به سراغشوینده های نامناسب مانند سفید کننده ها و وایتکس نروید.
  5. پساز شست و شوی این گونه ظروف توصیه می شود تا آن ها را در فضایی باز قرار دهید تا به آرامی خشک شود و رطوبت آن از بین برود.
  6. به هیچ عنوان ظروف چوبی کثیف رابرای مدت طولانی درون آب قرار ندهید.
  7. ظروف چوبی خیس را در کابینت یافضای بسته بر روی یکدیگر قرار ندهید چرا که ممکن است بر روی هم خط و خش بیاندازند.
  8. سعی کنید درون ظروف چوبی خود کمترغذاهای داغ سرو کنید.
  9. محصولات چوبی خود را در کنارشعله و حرارت قرار ندهید و همچنین از ظروف چوبی خود به عنوان تخته گوشت استفاده نکنید.
  10. مطابق با نکات نگهداری از ظروف چوبی هرچند وقت یکبار ظروف چوبی خود راروغن کاری و ضد عفونی کنید.

چگونه می توانیم ظروف چوبی خود را نو کنیم ؟

اگر نمونه هایی از ظروف چوبی را در منزل خود به همراه داشته باشید قطعا متوجه این امر شده اید که بعد از مدتی استفاده ظروف چوبی شما ظاهر کدری پیدا می کند و دیگر آن شفافیت اولیه خود را ندارند ، به همین دلیل برخی به دنبال راهکارهایی هستند تا بتوانند شفافیت اولیه را به ظروف چوبی خود برگردانند.

قدم اول : از بین بردن سطوح آسیب دیده

در قدم اول لازم است کمی بر روی ظروف چوبی خود سمباده بکشید تا سطح ظرف را یکدست و صاف کنید و اگر لکه یا خراش هایی بر روی آن وجود داشت به طور کامل از بین برود حال در قدم بعدی لازم است تا ظرف چوبی خود را به طور کامل ضد عفونی و روغن کاری کنید تا خشکی ظرف مورد نظر از بین برود و سوالی که در این جا وجود دارد این است که بهتر است  از چه روغنی استفاده کنیم و یا چگونه میتوان چنین ظروفی را ضد عفونی کرد ؟

قدم دوم : ضدعفونی کردن ظروف چوبی

برای ضد عفونی کردن ظروف چوبی راهکار ها و ترفند هایی وجود دارد که به شما در این امر کمک می کند . حتما دقت داشته باشید که برای ضدعفونی کردن ظروف چوبی از تمیز کننده ها و ضد عفونی کننده های بی ضرر ، بهداشتی و خانگی استفاده کنید . ضدعفونی کردن ظروف چوبی یکی از نکته های اساسی باری نگهداری از ظروف چوبی به شمار می رود .

  1. ضدعفونی کردن ظروف چوبی با سرکه

در این روش می توانید محلولی از آب و سرکه درست کنید به این نکته توجه داشته باشید که نباید مقدار سرکه شما از آب محلول بیشتر باشد پس از آماده کردن محلول مورد نظر بهتر است تا ظرف چوبی خود را به مدت زمان 10 تا 15 دقیقه درون محلول قرار دهید و سپس آن را خشک کنید ، راهکار دیگری که وجود دارد آن است که می توانید پارچه ای تمیز و نو بردارید و یا با استفاده از براشی سرکه را به سطح ظروف چوبی خود بمالید .

  1. ضدعفونی کردن ظروف چوبی با لیمو

در نگهداری از ظروف چوبی یکی از روش های خانگی دیگری که برای ضد عفونی کردن بسیار مورد توجه قرار گرفته است استفاده از لیمو است . در این روش شما می توانید مقداری از آب یک لیمو را به همراه مقداری آب مخلوط کرده و با براش و یا پارچه ای نرم و تمیز محلول مورد نظر را به سطح ظرف چوبی بمالید و یا می توانید لیمو را از وسط برش زده و آن را به سطح ظرف بمالید در این حالت بهتر است تا از نمک هم استفاده کنید ، اگر از لیموی تازه استفاده کنید می توانید تاثیر قوی تر آن را به شخصه ببینید . وجود لیمو و نمک باعث می شود تا چیزی شبیه به اسکراب در اختیار داشته باشید، پس از ضد عفونی کردن بهتر است تا ظرف مورد نظر را با آب گرم و ملایم بشویید .

  1. ضد عفونی کردن با مایع سفید کننده

روش دیگری که وجود دارد آن است که مایع سفید کننده مرغوب و با کیفیت را از بیرون خریداری کنید و با مقدار کمی آب مخلوط کنید ، در این هنگام  ظروف چوبی یا محصولات چوبی خود مانند قاشق و کفگیر های چوبی را به مدت یک ساعت درون محلول قرار دهید و سپس آن را حتما با آب ملایم و مایع ظرف شویی شست و شو دهید . نکته ای که در این روش باید حتما به آن دقت کرد نوع مایع سفید کننده است که باید حتما از کیفیت و جنس بالایی برخوردار باشد .

قدم سوم : روغن کاری ظروف چوبی

در قدم سوم برای طرز صحیح نگهداری از ظروف چوبی نیاز است تا برای جلا دادن و شفافیت دادن به ظروف چوبی از روغن هایی برای این کار استفاده کنید ، بر اساس آمار و تحقیقاتی که تیم ما انجام داده است بهترین روغن های لازم برای روغن کاری ظروف چوبی را در ادامه برای شما قرار داده ایم . انتخاب روغن مناسب در روغن کاری ظروف چوبی بسیار پر اهمیت است چرا که درون این ظروف قرار است غذا سرو شود و باید از روغن هایی استفاده کرد که از بهداشت و استاندارد بالایی برخوردار باشند .

پس از آن که به واسطه پارچه ای مقداری از روغن انتخاب شده و مناسب را برای بر روی سطح ظروف چوبی خود پخش کردید باید ساعت ها و حتی شاید چند روز ظرف خود را در کناری قرار دهید و اجازه دهید تا روغن به طور کامل جذب چوب شود و در پایان می توان روغن اضافی که بر روی سطح مانده است را تمیز کنید .

برای روغن کاری ظروف چوبی حتی می توانید از روغن های خوراکی استفاده کنید . از جمله از روغن های خوراکی مناسب این کار می توان به : روغن زیتون ،روغن آفتابگردان ، روغن کنجد و … استفاده کرد . براساس تحقیقات ها در کل روغن های کنجد و گردو نسبت به دیگر روغن های خوراکی نفوذ بیشتری در مقابل چوب دارد .

مزایای استفاده از ظرف چوبی

  • این گونه ظروف بر خلاف ظروف فلزی گرما را به راحتی انتقال نمی دهند و همین امر موجب شده است تا در هنگام سرو غذاهای داغ به راحتی بتوان ظرف مورد نظر را در دست گرفت .
  • این گونه ظروف شکننده نیستند و نیاز نیست تا در هر لحظه و یا در زمان ایجاد شوک حرارتی نگران شکسته شدن یا ترک برداشتن آن باشید .
  • ظروف چوبی در دستهبهداشتی ترین ظروف قرار دارند .
  • هیچ گونه مواد شیمیایی و اسیدی در ساختار ظروف چوبی دیده نمی شود .
  • این نوع ظروفغیر واکنش پذیر هستند یعنی آن که در هنگام سرو غذا ، مواد مضر با غذا ترکیب نمی شود .
  • محصولات چوبی ازماندگاری و دوام بالایی برخوردار هستند  .
  • محصولات چوبی با محیط زیستسازگاری بالایی دارند .
  • رشد باکتری ها و میکروب ها در ظروف چوبی نسبت به ظروف فلزی و پلاستیکیبسیار کمتر است .
  • با نکات نگهداری از ظروف چوبی می توانید ظروف چوبی خود را همیشه نو نگه دارید .

معایب استفاده از ظروف چوبی

  • محصولات چوبیممکن است به سرعت سطح براق و شفاف خود را از دست بدهند بنابراین لازم است با استفاده از نکات نگهداری از ظروف چوب جلوی این امر را بگیریم .
  • ظروف چوبی را نمیتوان برای مدت طولانی درون آب قرار داد چرا که آب درون چنین ظروفی بیشتر گسترش پیدا می کند و ممکن است خشک شدن آنساعت ها به طول بیانجامد .
  • قیمت ظروف چوبی کمی بالا است و ممکن است هر کسی توانایی خرید سرویس کامل آن را نداشته باشد .
  • ممکن است در هنگام چاقو کشیدن بر روی این گونه ظروف خط بیاندازید در این حالت به احتمال زیاد راه هایی را برای ورود آزادانه میکروب ها و باکتری به بخش های عمیق تر را فراهم می کنید .
  • نگهداری از ظروف چوبیممکن است برای بعضی از افراد مشکل ساز باشد .

 

mahmodi66
دیدگاه کاربران
1 دیدگاه
  • An interesting discussion is definitely worth comment. I do think that you need to publish more about this subject matter, it might not be a taboo subject but usually people do not speak about such topics. To the next! Cheers!!

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.